Mainos
Mainos

Norjan kyläpalossa pelätään räjähdysvaaraa

Norjalaisviestimet kertovat, että Laerdalin keskustassa pelätään räjähdystä.

Poliisi on eristänyt kyläpalossa tuhoutuvan alueen, jossa on tiettävästi kaasupulloja.

Tilanne alueella ei edelleenkään ole hallinnassa. Sähköt ovat poikki eikä matkapuhelinverkko toimi, joten pelastustöiden järjestäminen on vaikeaa, kertovat paikalliset viranomaiset.

Kylän keskustassa syttyi suurpalo myöhään eilen illalla. Lähes sata ihmistä on sairaalahoidossa pääasiassa savuvammojen vuoksi. Lisäksi satoja ihmisiä on evakuoitu.

Lärdalin suurpalossa on saattanut tuhoutua jopa kolmisenkymmentä rakennusta. 


"Useat lapsiperheet menettäneet koko omaisuutensa"

Historiallisesti merkittävällä puutaloalueella riehuvaa paloa kuvaillaan norjalaismedioissa katastrofaaliseksi. 

Päivänvalo on paljastanut dramaattiset vauriot, muun muassa useat lapsiperheet ovat menettäneet kotinsa ja kaiken omaisuutensa. Sähkö- ja puhelinverkot alueella ovat poikki, eikä tarkkaa arviota kokonaisvahingoista ole pystytty antamaan.

Lærdalin keskustassa sijaitsevasta asuintalosta viime yönä alkunsa saanut palo levisi nopeasti voimakkaan tuulen takia. Asukas, jonka talosta palo sai alkunsa, yritti ensin sammuttaa paloa itse. 

Yön aikana pelättiin, että tuli tuhoaa koko kaupungin. Tilanne Lærdalissa ei ole useiden tuntienkaan jälkeen vielä täysin hallinnassa, joskin laantunut tuuli ja päivänvalo helpottavat pelastutöitä. Tapahtuma-alueella on yhä useita palopesäkkeitä. Sammutustöihin osallistuu yli sadan palomiehen sekä useiden helikoptereiden lisäksi vapaaehtoisia. 

Poikki olevan puhelinverkon takia ihmisiä tiedotetaan lehdistön kautta. Viranomaiset ovat pyytäneet ihmisiä olemaan käyttämättä matkapuhelimia ja pysymään poissa alueelta. 

Lærdal on reilun kahden tuhannen asukkaan kunta Länsi-Norjassa. 

Anniina Korpela, Oslo


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme