Mainos
Mainos

Norjan lakosta tulossa ennätyssuuri

Norjassa alkoi laajin lakko 15 vuoteen

Norjan lakosta on tulossa suurin työtaistelu sitten toisen maailmansodan päättymisen. Norjan ammattiliittojen keskusliitto (LO) on ilmoittanut, että lakkoon on liittymässä yhä enemmän väkeä.

-Tiistaista lähtien työtaisteluun osallistuu yli 102 000 työntekijää. Tänään tuo luku on hieman yli 68 000, sanoi LO-johtaja Yngve Hågensen perjantain lehdistötilaisuudessaan. Aiemmin lakon laajennuksen ilmoitettiin koskevan 10 000 työntekijää, mutta tänään lukua muutettiin 16 000:ksi.

Lakko on jo nyt vaikuttanut Norjan öljynvientiin ja haitannut mm. lauttaliikennettä. Lakon laajentuminen ei kuitenkaan Hågensenin mukaan vaikuta öljy- ja kaasualalla. Sen sijaan mm. kuljetuspalvelut, paperiteollisuus ja hotelliala ovat lakon laajentumisen piirissä. Myös pysäköinninvalvojat lopettavat työt tiistaina.

-Tästä tulee Norjan suurin työtaistelu sitten toisen maailmansodan päättymisen, Hågensen sanoi ja muisteli, että edellisen kerran Norjassa oli näin suuri työmarkkinaselkkaus vuonna 1931 suurlakon aikana.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme