Mainos
Mainos

Norjan onnettomuuslaiva rikkoi turvamääräyksiä

Norjan rannikon edustalla haaksirikkoutuneella katamaraanilla ei ole ollut lupaa liikennöintiin kovassa aallokossa. Norjan merenkulkuhallituksen edustaja kertoo Aftenposten-lehdessä, että voimassa olleen liikennöintiluvan mukaan alus ei olisi saanut lähteä satamasta, kun aallot olivat yli metrin korkuisia.

Norjan katamaraaniturma

Onnettomuusiltana perjantaina aallot olivat yli kaksimetrisiä. Väliaikainen rajoitus oli määrätty sen vuoksi, että aluksen evakuointia ja pelastusvälineiden toimivuutta ei ollut vielä ehditty testata asianmukaisesti ankarissa oloissa. Aftenpostenin mukaan katamaraani olisi käytännössä joutunut pysyttelemään satamassa suurimman osan vuotta, jos määräyksiä olisi noudatettu, sillä merenkäynti on usein kovaa Norjan länsirannikon edustalla.

Aluksessa olleiden tarkkaa lukumäärää ei vieläkään tiedetä. Poliisin mukaan Sleipner-katamaraanissa oli todennäköisesti 89 ihmistä, joista 19 kuoli.
Norjalaiset ovat arvostelleet voimakkaasti aluksen miehistön toimintaa. Matkustajien mukaan miehistö ei auttanut aluksen evakuoimisessa eikä laskenut heti pelatuslauttoja vesille.
(STT-NTB-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme