Mainos
Mainos

Norjan pääministeri puuttui Tanskan arvosteluun

Norjan pääministerin Kjell-Magne Bondevikin mielestä ulkopuolisten ei pidä sekaantua Tanskan pakolaispolitiikkaan.

Lausunto on epäsuoraa kritiikkiä Ruotsin integraatioministerin Mona Sahlinin lausuntoa kohtaan, jossa hän arvosteli Tanskan kiristyneitä kansalaisvaatimuksia. Sahlin arvosteli Tanskaa uskollisuusvalan vaatimisesta kansalaisiksi haluavilta.

Ruotsissa on avattu mahdollisuus kaksoiskansalaisuuteen vuosi sitten. -Maiden omaa politiikkaa tulisi aina kunnioittaa, kunhan se noudattaa kansainvälisiä sopimuksia, kertoi Bondevik ruotsalaisen uutistoimiston TT:n kirjeenvaihtajalle.

Bondevik korostaa, ettei hän halua sekaantua Tanskan ja Ruotsin sanasotaan, joka on hänen mielestään tosin saanut liian suuret mittakaavat.

Tanskalaispoliitikkojen maahanmuuton rajoittamista puoltavat lausunnot ovat aiheuttaneet levottomuutta Ruotsissa ensi syksyn valtiopäivävaalien edellä. Tanskan pääministeri Rasmussen on tarjonnut hallituksensa esittämää ulkomaalaispolitiikan tiukennusta malliksi muille Euroopan maille, jotka vastustavat ääriliikkeiden kasvua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme