Mainos
Mainos

Norjan perhesurman taustat selkiytyvät: Miehen epäillään ampuneen avioeroa suunnitelleen vaimonsa ja poikapuolensa

Maanantaina Norjassa uutisoitiin perhetragediasta: 12-vuotias poika ja hänen äitinsä oli ammuttu kuoliaaksi Finnmarkin Kirkkoniemessä Pohjois-Norjassa. Mediatietojen mukaan poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että äiti oli jättämässä aviomiestään – joka löytyi myös talosta ammuttuna.

37-vuotias nainen ja hänen poikansa löytyivät vakavasti loukkaantuneina maanantaina hieman ennen aamuviittä. Molemmat olivat syntyperältään thaimaalaisia. Sekä äiti että poika kuolivat haavoihinsa pian löytämisen jälkeen.

Naisen 59-vuotias aviomies löytyi talosta myös vakavasti haavoittuneena. Hänet kiidätettiin sairaalaan Tromssaan helikopterilla. 

Nyt miestä odottavat syytteet murhasta, kertoo The Local.

Sairaalasta kerrotaan, että miehen tila on nyt vakaa, eikä enää hengenvaarallinen.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n tietojen mukaan parin avioliitto olisi kaksoissurman motiivi – 37-vuotias nainen nimittäin halusi erota.

Murhatun naisen ystävä moittii poliisia

Naisen läheinen ystävä kertoi norjalaislehti VG:lle, että hän oli vienyt naisen surmaa edeltävällä viikolla turvakotiin. Sen jälkeen he olivat tehneet poliisille ilmoituksen psyykisestä hyväksikäytöstä. 

Turvakodista vahvistetaan NRK:lle, että jo edesmennyt nainen oli yhteydessä heihin vain päiviä ennen murhaa. Naisen ystävän mukaan tämän piti muuttaa keskustaan sinä päivänä, kun hänet murhattiin.

Ystävä kertoo naisen puhuneen myös poliisille, mutta poliisi ei tehnyt tilanteelle mitään. Ystävä syyttää poliisia töiden tekemättä jättämisestä.

Finnmarkin poliisin edustaja Ellen Katrine Hætta kertoi NRK:lle, että nainen olisi kieltänyt miehensä hyväksikäyttäneen häntä. Nainen oli ollut pääasiassa huolestunut poikansa laillisesta statuksesta Norjassa.

– Hän otti yhteyttä poliisiin viime perjantaina. Siinä vaiheessa hän oli enimmäkseen huolestunut poikansa oleskeluluvasta, mikäli hän jättäisi aviomiehensä, Hætta kertoo.

VG:n mukaan pariskunta meni naimisiin vuonna 2013. Naisella oli oleskelulupa Norjassa, mutta tiedossa ei ole, oliko myös pojalla voimassa olevaa oleskelulupaa.

Aviomiehen kuulustelu tärkein asia

Poliisi tutkii tällä hetkellä teoriaa, jonka mukaan 59-vuotias mies olisi ampunut vaimonsa sekä poikapuolensa – ja kääntänyt sen jälkeen aseen itseään kohti.

– Tekemiemme löytöjen perusteella uskomme, että aviomies teki sen (murhan), tapauksen päätutkija Torstein Pettersen kertoo. 

Pettersenin mukaan miehen kuulustelu on ensimmäisenä poliisin tärkeysjärjestyksessä, kunhan miehen fyysinen kunto mahdollistaa kuulustelemisen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme