Mainos
Mainos

Norjan Stoltenberg on tuonut Natoon vauhtia

Norjalainen Jens Stoltenberg on saapunut tänään Suomeen ensimmäistä kertaa Naton pääsihteerinä. Hän aloitti virassa vasta viime vuoden lokakuussa.

Aiemmin Stoltenberg on toiminut maansa päämisnisterinä kahdeksan vuotta muun muassa Oslon ja Utøyan terrori-iskujen aikaan.

Stoltenberg tapaa vierailullaan Suomessa pääministeri Alexander Stubbin, ulkoministeri Erkki Tuomiojan, puolustusministeri Carl Haglundin ja puhemies Eero Heinäluoman. Pöydällä on muun muassa Suomen Nato-kumppanuus.

Aika Naton pääsihteerin virassa on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Levoton maailmantilanne Isiksen ja Ukrainan sodan lisäksi Stoltenberg on itse jouduttanut Naton uusien nopeiden valmiusjoukkojen perustamista huomattavasti. 

Stoltenberg on itse ollut pidetty poliitikko maassaan. Hän tasapainotti tilannetta Utøyan kriisin aikakaan omalla rauhallisuudellaan ja valoi kansaan yhtenäisyyden tunnetta.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme