Mainos
Mainos

Norjan terroriuhka: Syyriasta saapuneita selvitetään

Norjan turvallisuuspoliisi selvittää parhaillaan onko maahan saapunut henkilöitä Syyriasta.

– Turvallisuuspoliisilla on syytä uskoa, että ryhmä ihmisiä on matkustanut Syyriasta tarkoituksenaan toteuttaa terroristi-isku lännessä. Tässä yhteydessä on mainittu Norja. Selvitämme ja tarkistamme tietoja kaiken aikaa, sanoo turvallisuuspoliisin analyysipäällikkö Jon Fitje Hoffmann

– On hyvin harvinaista, että varoitamme tällä tavalla julkisuudessa. Teimme niin, koska pidämme tilannetta mahdollisena ja vakavana. Uhka on tavallista suurempi, hän toteaa.  

Suhteessa väkilukuun Norjasta on lähtenyt eniten taistelijoita Syyriaan. Turvallisuusviranomaisten mukaan noin 50 henkilöä Norjasta on osallistunut taisteluihin Syyriassa sen jälkeen, kun sisällissota maassa alkoi. Noin puolet taistelijoista on palannut Norjaan. 

Norjan turvallisuuspoliisin päällikön Benedicte Björnlandin mukaan heidät olisi pitänyt pysäyttää ennen matkaanlähtöä. 

– Olemme todenneet, että osalla heistä on ollut yhteyksiä ISIS-järjestöön tai Jabhat al-Nusret -ryhmään. On todisteita siitä, että nämä ryhmät ovat sitoutuneet terrorismitoimintaan, Björnland sanoo. 

Kaikkialla Norjassa on tiukennettu valvontaa mahdollisen terrori-iskun johdosta. Poliisivalvontaa on lisätty muun muassa lentokentillä, rautatieasemilla ja suurissa risteyksissä. Norja on ottanut myös käyttöön rajatarkastukset Suomen ja Ruotsin rajoilla. 

Viranomaiset kertoivat eilen saaneensa tietoja ryhmästä, joka on suunnitellut terroritekoa lähipäivinä Norjassa. Björnlandin mukaan kyse on islamistiryhmästä, jolla on yhteyksiä Syyriaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme