Mainos
Mainos

Norjan toimittajat lakkoon

Norjassa on alkanut toimittajalakko. Lähes 3 000 toimittajaa meni tänään lakkoon sen jälkeen kun osapuolten väliset neuvottelut olivat kariutuneet. Norjan toimittajaliitto ja työnantajapuoli ovat eri mieltä erityisesti eläkejärjestelyistä.

Osapuolet ovat käyneet maanantaista lähtien viime hetken neuvotteluja valtakunnansovittelijan avustuksella. Toimittajaliitto on vaatinut muutoksia nykyisiin eläkesopimuksiin ja esittänyt, että eläkejärjestelyistä sovittaisiin paikallisesti. Työnantajapuoli on torjunut esitykset kokonaisuudessaan.

Lakkoon osallistuu 2 874 toimittajaa yhteensä 84 mediayrityksessä. Lakon aikana ilmestyy vain kourallinen lehtiä. Norjan yleisradioyhtiötä NRK:ta lakko ei koske. Lakossa ovat myös Norjan uutistoimiston NTB:n toimittajat. NTB jatkaa kuitenkin uutisvälitystä päätoimittajan, toimituspäällikön, uutispäällikön ja urheilun uutispäällikön voimin.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme