Mainos
Mainos

Norjan TV2: Vossin vesi tavallista hanavettä

Hollywoodin supertähtien suosima norjalainen pullovesi Voss on maailman kalleinta juomavettä, samppanjaan verrattua ylellisyyttä. Sitä myydään luksusravintoloissa ympäri maailmaa.

Voss-vettä markkinoidaan mielikuvalla puhtaasta norjalaisesta luonnosta. Sen pullottaja sanoo veden olevan peräisin idyllisessä Ivelandin vuoristokylässä sijaitsevasta arteesisesta lähteestä. Arteesinen lähde syntyy, kun paineen alainen pohjavesi pulpahtaa pinnalle.

Norjan TV2 kumoaa mielikuvat väittämällä, että ne ovat huijausta. Dokumenttiohjelma En dråpe luksus (Pisara luksusta) väittää, että todellisuudessa Calvin Kleinin suunnittelemissa pulloissa myytävä vesi on peräisin kunnan vedenottamosta. Voss-nimistä lähdettä ei ole olemassa, ohjelmä väittää.

Mielikuvat lähes koskemattomasta, jään suojaamasta lähteestä romahtavat dokumenttiryhmän kuviin ulkoilualueen ja junaradan läheisyydessä sijaitsevasta vedenottamosta. Ivelandin asukkaat saavat Vossia hanasta.

Voss Norwayn hallituksen puheenjohtaja Rune Flogstad myöntää, että ivelandilaisten vesijohtovesi on samaa vettä kuin yhtiön pullottama.

- Se johtuu pääasiassa yhteistyösopimuksestamme Ivelandin kunnan kanssa. Siksi vesi on peräsin samasta lähteestä, Flogstad sanoo.

Norjassa on noussut ohjelman johdosta suuri kohu.

(MTV3 - NO TV2)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme