Mainos
Mainos

Norjan yleisradio: Näkymä kuin sotatantereelta

Tulipalon runteleman norjalaisen Laerdalsöyrin kylän näkymät ovat paikalla olevan toimittajan mukaan kuin sotatantereelta.

- En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa, Norjan yleisradioyhtiön NRK:n toimittaja kommentoi aamulla.

- Palo on levinnyt nopeasti, ja tämä on yhtä liekkien ja savun infernoa.

Laerdalsöyri kuuluu Sogen-vuonon pohjukassa sijaitsevaan Laerdalin kuntaan. Kylän keskustassa on 1700- ja 1800-luvuilta peräisin olevia puutaloja.

Tuhoisa palo sai alkunsa myöhään eilen illalla, kun kylässä syttyi tuleen asuinrakennus. Talossa olleet ihmiset selvisivät Norjan uutistoimiston NTB:n mukaan vammoitta, mutta palo levisi useisiin naapuritaloihin.

Viranomaiset kertovat, että ainakin 23 rakennusta on tuhoutunut. Niistä valtaosa oli asuintaloja. Kolme rakennuksista oli suojeltuja.

Palon vuoksi sairaalassa on hoidettu tuoreimman tiedon mukaan lähes sataa ihmistä. Parikymmentä ihmistä on lähetetty hoitoon muualle. Norjalainen lehti VG kertoo, että useimmilla kyse on ollut savun aiheuttamista vammoista.

Yhteensä noin 300 ihmistä on käynyt tutkimuksissa palon vuoksi. Joukossa on myös pelastustyöntekijöitä.

Paloa sammuttamassa on yli sata palomiestä, ja paikalle on lennätetty myös helikoptereita auttamaan sammutuksessa ja kuljetuksissa.

Alueen puhelinyhteydet ovat poikki, kerrotaan Norjan uutistoimistosta STT:lle.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme