Mainos
Mainos

Norjassa annettu äärimmäinen varoitus: Urd-myrskystä jopa monsteriaaltoja ja hirmulukemia

Myrskytuulet ovat riepotelleet Norjan rannikkoa. Aftonbaletin mukaan Norjan meteorologinen instituutti on antanut äärimmäisen varoituksen ja varoittanut lisäksi jopa 25-metrisistä monsteriaalloista.

Norjassa tuulen nopeudeksi on mitattu kovimmillaan yli 40 metriä sekunnissa, mikä ylittää reilusti hirmumyrskyluokituksen vaatiman nopeuden eli 32 metriä sekunnissa.

MTV:n meteorologi Mette Mannonnen kertoo, että hirmumyrskylukemia tuulet ylittävät puuskissa.

– Myös aallot voivat olla useiden metrien korkuisia. Myrsky riepottelee etenkin rannikkoseutuja. Mantereella tuulet ovat maltillisempia, Mannonen kertoo.

Mannosen mukaan Norjan rannikolla on voimakas matalapaineen keskus. Yön aikana se liikkuu Skandinavian yli kaakkoon. Voimakkaimmin myrsky riepottelee Etelä-Norjaa, Tanskaa ja Etelä-Ruotsia. 

– Myrskytuulet liikkuvat siis yön aikana kaakkoon päin ja kulkevat Suomen eteläpuolelta. Tiistaina Suomen läntisillä merialueilla voi myrskytä, mutta tuulet puhaltavat niukin naukin 21 metriä sekunnissa, Mannonen kertoo.

Tämän kummemmin Urd-myrsky ei yllä Suomeen.

– Meille on luvassa kylmempää säätä, mutta vain hetkeksi. Yön aikana satelee paikoin lunta, vaikka sää on muuttumassa poutaisemmaksi. Sateet voivat tulla etelässä jopa lumena.

Kylmän hetken jälkeen, sää lauhtuu jälleen.

– Lämpötilojen sahaaminen jatkuu, Mannonen sanoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme