Mainos
Mainos

Norjassa käydään kiivasta aborttikeskustelua

Virikkeen aborttikeskustelulle on antanut terveydenhoitoviraston komitean ehdotus, että abortoitujen sikiöiden jäännökset on haudattava. Nykyisin aborttijäännökset poltetaan. Mielipiteet menettelystä käyvät vahvasti ristiin.

Norjan terveysviraston komitea katsoo, että aborttijätteet on haudattava nimettöminä hautausmaalle. Tätä nykyä aborttijäännökset lähetetään poltettaviksi yhdessä muun orgaanisen jätteen kanssa. Monien mielestä se on sopimatonta.

Tasa-arvovaltuutettu Ingunn Yssen pitää ehdotusta irvokkaana ja loukkaavana naisia kohtaan.
-Se asettaisi ylimääräisen taakan naisille, jotka lähinnä pakotettaisiin pitämään itseään sikiönmurhaajina, Yssen sanoi Norjan radiossa. Käytäntö sotisi hänen mukaansa myös aborttilakia vastaan, koska aborttimateriaaliin ei liity elämää.

Osastopäällikkö Björn Magne Norjan terveydenhoitovirastosta sitä vastoin pitää masentavana, että sikiöitä käsitellään ongelmajätteenä ja ne poltetaan yhdessä muun jätteen kanssa. Hänen mukaansa kyse ei ole ihmisarvosta. Kuitenkin on tunnustettava, että abortoitulla sikiöllä on enemmän arvoa kuin biologisella jätteellä ja tuo arvo kasvaa vähitellen sitä mukaa kunnes elävä lapsi syntyy.

Komitean ehdotuksen mukaan sairaaloiden olisi pari kertaa vuodessa lähetettävä aborttijätteet haudattaviksi. Kaiken pitäisi tapahtua nimettömästi ja ilman uskonnollisia tunnuksia.
(STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme