Mainos
Mainos

Norjassa kiista kolibakteerin pilaamasta lihasta

Dagsavisen-sanomalehden mukaan Norjan lihantuottajat aikovat vaatia korvausta viranomaisilta, jos kuluttajat alkavat perätä korvauksia lihaostoksistaan. Kolibakteerin pilaaman lihan aiheuttamaan tautiin on viime viikkoina sairastunut 12 lasta.

Norjassa kiistellään kolibakteerin pilaaman lihan hävittämiskustannuksista. Lihasta peräisin olevan E.coli -bakteerin aiheuttamaan tautiin on viime viikkoina sairastunut 12 lasta.

Nyt lihantuottajat saattavat vaatia viranomaisilta korvausta sen jälkeen kun elintarvikevirasto kehotti kuluttajia hävittämään kaikki tammi- ja helmikuussa hankkimansa lihatuotteet, norjalainen Dagsavisen-sanomalehti kertoi tänään.

Lihantuottajien etujärjestön tuoteturvallisuuspäällikkö Ralf Aass sanoi lehdelle, että korvausta vaaditaan viranomaisilta, jos kuluttajat alkavat suuressa määrin vaatia korvauksia ostoksistaan.

Viranomaiset päätyivät laajaan varotoimeen sen jälkeen, kun bakteerin tartuntalähteen jäljille ei päästy. Tuorein sairaustapaus tuli tietoon eilen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme