Mainos
Mainos

Norjassa Mannen-vuori uhkaa jälleen sortua – paikalliset asukkaat toivovat sen tapahtuvan

Norjassa Mannen-vuori on jälleen vaarassa sortua. Sortumavaaran ovat aiheuttaneet eiliset rankkasateet, minkä vuoksi hälytystila vuorella nostettiin korkeimmalle tasolle, kertoo NRK.

Vuoren lähistöllä asuvat evakuoitiin pois alueelta sortumavaaran takia.

Geologi Lars Harald Blikran mukaan sateet ovat kuitenkin aiheuttaneen vuorella nyt odotettua vähemmän liikehdintää.

– Tämä on yllättävää, koska viime päivän aikana tuli reilusti yli 50mm sadetta. Liikehdintää vuorella on kuitenkin vähemmän kuin ajattelimme, Blikran kommentoi NRK:lle.

– Liikehdintä oli hyvin suurta eilen iltapäivällä, joten suuri muutos oli hyvin todennäköinen.

Mannen-vuoren romahtamista on pelätty jo muutaman viime vuoden ajan.

– Vuorelle on tapahtunut silminnähtäviä muutoksia siitä lähtien. Siellä näkyy jatkuvasti uusia murtumia, joten se on todennäköisesti lähempänä murtumista kuin se oli kaksi tai kolme vuotta sitten.

Vuoren lähistöllä asuvat toivovat Mannenilla jo tapahtuvan jotain. Alueen pormestari Lars Olav Hustad sanoi sekä hänen että asukkaiden toivovan, että vuori vihdoin romahtaisi.

– Kyllä, on selvää, että toivomme näin. Sillä on hintansa, kun elää näin kauan välittömän uhan alla. Varsinkin niille, jotka elävät siellä joka päivä, Hustad totesi NRK:lle.

– Alueella asuvat aloittivat evakuointinsa itse ja toivat mukanaan, mitä tarvitsevat. Paikalla on myös joitain eläimiä, jotka pitää kantaa turvaan.

Alueen asukkaat on evakuoitu vuoren lähistöltä jo useampaan kertaan.

– Joillakin asukkailla on suoja tien toisella puolella, kuten asuntovaunu, osa asukkaista menee sukulaisten luokse.

Mannen-vuoren sortumista pelättiin jo vuonna 2014:Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme