Mainos
Mainos

Norjassa terroriuhka – valmiustilaa nostettu

Norjan poliisi nostaa valmiustilaansa terrori-iskun varalta. Poliisi kertoo saaneensa tietoja ryhmästä, joka on suunnitellut terroritekoa Norjassa.

Norjan turvallisuuspoliisin päällikön Benedicte Björnlandin mukaan kyse on islamistiryhmästä, jolla on yhteyksiä Syyriaan.

– He voivat suunnitella iskevänsä lähitulevaisuudessa, jopa muutamien päivien sisällä. Emme tiedä, miten tai missä aiotaan iskeä tai minkä tyyppisestä iskusta on kyse, Björnland kertoi poliisin tiedotustilaisuudessa.

Poliisi esimerkiksi lisää aseistettujen poliisien määrää rajanylityspaikoilla, lentokentillä ja rautatieasemilla. Poliisin mukaan kansalaisille ei voida antaa ohjeita ennen kuin uhkauksista saadaan lisää tietoa.

Norjan oikeus- ja turvallisuusministeri Anders Anundsen kehottaa kansalaisia olemaan erityisen valppaina ja seuraamaan poliisin ohjeita. Hän muistuttaa myös, ettei ketään kuulu vielä tuomita. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme