Mainos
Mainos

Norjassa Utöyan uhrien kuolinsyyt on selvitetty

Norjassa Utöyan saarella tapahtuneen joukkomurhan uhreista lähes kaikki kuolivat saarella. Uhrien kuolinpaikat ja -syyt on julkistettu, ja raportin mukaan 69 kuolleesta 65 löydettiin Utöyalta. Kaksi uhreista kuoli lauttapaikalla mantereella ja yksi oslolaisessa sairaalassa. Yksi uhreista hukkui.

Kaikki, jotka uivat maihin tai nostettiin veneisiin, selvisivät. Kuutta hoidettiin vakavien ampumahaavojen takia sairaalassa.

Myös poliisitutkinnasta on kerrottu lisää yksityiskohtia.

Poliisi kertoo löytäneensä Anders Behring Breivikin tilalta noin 1,5 tonnia keinolannoitetta. Pommiekspertit epäilevät, että hänen tarkoituksenaan oli valmistaa vielä suurempi pommi kuin se, jonka hän räjäytti Oslon hallintokorttelissa. Hallintokorttelin pommi oli noin 950-kiloinen.

Pommiekspertti Per Nergaard arveli norjalaiselle VG-lehdelle, että Behring Breivik on saattanut pitää niin sanottua Oklahoman pommittajaa esimerkkinään.

– Minusta näyttää siltä, että hän rakensi 2,5 tonnin pommia. Se on samankokoinen, kuin Oklahoman pommi.

Timothy McVeighin vuonna 1995 Oklahomassa räjäyttämä pommi tappoi 168 ihmistä.

(MTV3 - STT - TT - NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme