Mainos
Mainos

Normandian juhlallisuuksiin karannut brittiveteraani palasi kotiin

Hoivakodistaan Normandian maihinnousun 70-vuotismuistojuhliin karannut brittiveteraani Bernard Jordan on palannut hoivakotiinsa.

Maailmanmainetta reissullaan niittänyt 89-vuotias toisen maailmansodan veteraani sanoo kokeneensa kahden päivän aikana uskomattoman seikkailun eikä kadu tekoaan.

– Minulla oli mahtavaa, ja olen tyytyväinen lähdöstäni, sanoi Jordan palattuaan Ranskasta lautalla.

Bernard karkasi juhlallisuuksiin, kun Englannin eteläosassa sijaitsevan hoivakodin henkilökunta oli kieltänyt veteraania matkustamasta muistojuhliin Ranskaan. Juhliin palavasti halunnut mies onnistui kuitenkin karkaamaan ja astumaan juhlallisuuksiin suuntaavaan bussiin torstaiaamuna. Mukanaan Jordanilla oli sodasta saadut kunniamitalit, joita hän piilotteli lähtiessään sadetakkinsa alla. 

Jordan ehti olla kateissa 12 tuntia, ennen kuin hänen veteraaniystävänsä ilmoitti hoivakotiin Jordanin olevan juhlistamassa Normandian maihinnousun vuosipäivää Ranskassa. 

Palattuaan hoivakotiin Jordan sai sankarivastaanoton. Veteraani kertoi tiedostavansa, että saattaa joutua matkansa vuoksi ongelmiin.

– Minun täytyy vain kohdata se, mutta se nyt on vain yksi asia muiden joukossa, hän lisäsi.

Hoivakodista kerrotaan, että Jordan on palattuaan ollut väsynyt ja tarvitsee nyt lepoa.

Hoivakotia pyörittävä yritys on lisäksi Jordanin palattua painottanut, että häntä ei alun perin yritetty estää lähtemästä. Yrityksen mukaan Jordan oli ilmoittanut halustaan osallistua juhlallisuuksiin liian myöhään. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme