Mainos
Mainos

Norsujahti ja korruptiokohu veivät kansan luottamuksen Espanjan kuninkaaseen

Enemmistö espanjalaisista haluaisi skandaalien koetteleman kuninkaan Juan Carlosin luopuvan kruunustaan, käy ilmi tuoreesta mielipidemittauksesta.  

El Mundossa julkaistun kyselyn mukaan 62 prosenttia haluaa nyt eroon Juan Carlosista, kun luku vuosi sitten oli 45. 

Kuninkaan poikaan Felipeen espanjalaiset sen sijaan luottavat. Enemmistö katsoo, että Felipen pitäisi nousta kuninkaaksi ja palauttaa kuningashuoneen arvovalta. 

Sunnuntaina 76 vuotta täyttänyt Juan Carlos on ollut valtaistuimella lähes neljä vuosikymmentä. Hän oli pitkään maailman rakastetuimpia kuninkaallisia. 

Espanjalaiset ovat kuitenkin yhä turhautuneempia kuninkaan vävyyn liittyvään korruptiovyyhteen. Suosiota eivät myöskään kasvattaneet tiedot kuninkaan ylellisestä metsästysretkestä Botswanassa. 

Arvostelua herättänyt muun muassa se, että Juan Carlos lomaili viime keväänä ylellisesti Botswanassa samaan aikaan, kun tuhannet espanjalaiset kärsivät taloudellisessa taantumassa.

Lomamatka suututti myös eläinoikeusjärjestöt, sillä kuningas osallistui Botswanassa norsujahtiin. Juan Carlos on ympäristöjärjestö WWF:n Espanjan osaston kunniapuheenjohtaja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme