Mainos
Mainos

Norsunluurannikon kapinallisryhmät valmiita neuvotteluihin

Norsunluurannikon toiseksi suurimpaan kaupunkiin Bouakeen linnoittautuneet kapinalliset ehdottivat tänään neuvotteluja Ranskan välityksellä verenvuodatuksen välttämiseksi. Ranskan on myös taattava, että neuvottelutulos pannaan toimeen, sanoi kapinallisiin kuuluva kersantti Alfred Camin puhelimessa uutistoimisto Reutersille.

Hallituksen joukot lähestyivät samanaikaisesti maan pohjoisosassa sijaitsevaa Bouakea. Kapinallisten sanotaan olevan tyytymättömiä armeijassa kaavailtuihin supistuksiin, mutta presidentti Laurent Gbagbon mukaan kyseessä on vallankaappausyritys.

Ranska on lähettänyt lisää joukkoja Norsunluurannikolle suojelemaan siellä olevia Ranskan kansalaisia ja muita ulkomaalaisia, ilmoitti Ranskan pääesikunta varhain aamulla. Satakunta ranskalaissotilasta ja helikoptereita on jo saapunut Norsunluurannikolle Ranskan muista Afrikan sotilastukikohdista. Norsunluurannikolla on ennestään noin 600 ranskalaissotilasta ja 20 000 Ranskan kansalaista. Lisäksi Ranskalla on 6000 sotilasta Tshadissa, Senegalissa, Gabonissa ja Djiboutissa.

Hallituksen joukot sytyttivät oppositiojohtaja Alassane Quattaran asunnon tuleen varhain aamulla Norsunluurannikon suurimmassa kaupungissa Abidjanissa, kertoi Quattaran johtama tasavaltalaispuolue RDR. Quattara itse hakeutui turvaan Ranskan suurlähetystöön sotilaiden noustua kapinaan torstaina. Kapinallisten hallussa on kaksi kaupunkia maan islaminuskoisessa pohjoisosassa, josta Quattara on kotoisin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme