Mainos
Mainos

Norsunluurannikon presidentin puolue vetäytyi rauhanprosessista

Norsunluurannikon presidentin Laurent Gbagbon puolue on ilmoittanut vetäytyvänsä rauhanprosessista ja siirtymäkauden hallituksesta. Norsunluurannikolla vastustettiin mielenosoituksissa YK:n suunnitelmia hajottaa parlamentti osana rauhanprosessia.

Gbagbon puolue vaatii YK:n rauhanturvajoukkoja ja ranskalaisjoukkoja lähtemään maasta. YK:n suunnitelman tarkoituksena on saada aikaan rauha maassa, jossa puhkesi sisällissota vuonna 2002.

Mielenosoituksia oli jo viime vuoden lopulla, jolloin siirtymäkauden hallituksesta sovittiin. Tuolloin pääministeri Charles Konan Bannya arvosteltiin siitä, ettei hän valinnut siirtymäkauden hallitukseen tarpeeksi presidentin tukijoita. Sekä Gbagbo että Banny ovat entisiä kapinalliskomentajia.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vaati tänään, että "organisoitu väkivalta" lopetetaan.

Gbagbon sadat tukijat yrittivät tunkeutua kahdesti tiistain aikana YK:n tukikohtaan, mutta heidät käännytettiin takaisin kyynelkaasulla ja varoituslaukauksilla, kertoi YK:n edustaja Abidjanissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme