Mainos
Mainos

Nukke vähentämään teiniraskauksia Kolumbiassa

Kolumbiassa pyritään vähentämään teiniraskauksia antamalla nuorten leikkiä vanhempia. Nuoret saavat leikkivauvan hoidettavakseen kahdeksi vuorokaudeksi.

Bogotassa meneillään olevassa projektissa nuori tutustutetaan vanhemmuuden todellisuuteen elektronisen vauvaa erehdyttävästi muistuttavan nuken avulla. Nukke on kuin vauva; se itkee säännisesti, vaatii ruokaa ja huolenpitoa. Elektroninen laite paljastaa, jos hoitaja on joku muu kuin nukelle säädetyt "vanhemmat".

Mieti vielä kertaalleen -projektin tarkoituksena on opettaa nuorille suojaamattoman seksin seurauksista. Projektin vetäjän mukaan nuorten kanssa mietitään vastuuta ja sitä mitä vanhemmuus on todellisuudessa. Samalla käydään läpi tyttöjen ja poikien oikeuksia. Tähän mennessä hieman reilut 500 teiniä on ottanut osaa projektiin.

Teiniraskaudet ovat yleinen ongelma kehittyvissä maissa. Valtion tilastojen mukaan viime vuonna 573 alle 14-vuotiasta ja 20 000 15-19-vuotiasta oli raskaana.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme