Mainos
Mainos

Nukutuslääkäri kertoo: Huijarikirurgi leikkasi täysin ilman koulutusta

Ruotsalaislehti Aftonbladet kertoo ruotsalaismiehestä, joka on työskennellyt kirurgin tehtävissä täysin ilman koulutusta. Mies ei ole koulutukseltaan kirurgi eikä edes lääkäri. Hän ei myöskään ole laillistettu terveyden- tai sairaanhoitaja.

38-vuotias mies on kuitenkin työskennellyt yksityisklinikalla ja tehnyt muun muassa rintaoperaatioita.

– Hän on hengenvaarallinen, sanoo miehen kanssa työskennellyt nukutuslääkäri.

Aftonbladet on haastatellut kahta valekirurgin kanssa työskennellyttä lääkäriä. Valekirurgista tiedetään, että hän aloitti työskentelyn klinikalla vuonna 2011. 

Nukutuslääkäri kertoo, että hänet oli pestattu työskentelemään muutamaksi päiväksi samalle klinikalle. Nukutuslääkärin mukaan kirurgi sekä avusti että operoi leikkauksissa. 

– Hän ompeli toisen rinnasta väärin ja paikalla ollut oikea kirurgi joutui huomauttamaan hänelle asiasta, nukutuslääkäri sanoo.

Nukutuslääkäri kertoo, että yhdessä tapauksessa valekirurgi aloitti operoinnin oma-aloitteisesti, koska hän väitti toisen kirurgin olevan myöhässä.

– Olin aivan shokissa, kun hän aloitti puudutuksen. Olen työskennellyt 30 vuotta alalla, enkä olisi koskaan ryhtynyt puuduttamaan ilman kirurgia. Hän on todella vaaraksi, mies jatkaa.

Lääkärin mukaan klinikan tilat olivat myös epähygieeniset.

– Sterilisointihuone toimi myös henkilökunnan pukuhuoneena.

Aftonbladetille puhunut lääkäri kertoo myös nähneensä potilaskertomuksia, joita valekirurgi oli laatinut.

Klinikalla työskennelleet lääkärit ovat tehneet ilmoituksen valekirurgista, mutta viranomaiset eivät ole voineet puuttua asiaan. Pieni klinikka on nyt myyty eteenpäin. Aftonbladetin mukaan valekirurgi työskentelee nyt toisella klinikalla nimekkeellä esteettinen kirurgi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme