Mainos
Mainos

Nuoret amerikkalaiset hylkäävät sanomalehdet

Enää joka viides aikuinen amerikkalainen lukee painettuja sanomalehtiä säännöllisesti, ilmenee Pew Research Centerin tutkimuksesta.

Osuus on kolmessa vuodessa laskenut 27 prosentista. Alle 30-vuotiaista lehtien lukijoita on enää viisi prosenttia, kun taas yli 65-vuotiaista paperilehtiä luki lähes puolet.  

-Nuoria koskevat tiedot ovat hyvin karuja, kun katsotaan painettujen lehtien tulevaisuutta, toteaa tutkija Jeffrey Gottfried.  

Samalla mobiililaitteiden merkitys on kasvanut. Jo 72 prosenttia ilmoitti seuraavansa uutisia ainakin joskus puhelimella tai tabletilla. Vuonna 2013 osuus oli 54 prosenttia.  

Netin merkitys uutislähteenä on muutenkin kasvanut. 81 prosenttia amerikkalaisista seuraa ainakin joskus uutisia joko suoraan verkkosivuilta tai sovellusten ja sosiaalisen median avulla.   

Verkon ja mobiililaitteiden merkityksen kasvusta huolimatta televisio on edelleen amerikkalaisten tärkein uutislähde. Amerikkalaisista reilusti yli puolet ilmoitti seuraavansa usein paikallisuutisia televisiosta.   

Ajatuspaja Pew Research Centerin kyselyyn amerikkalaisten mediakäytöstä vastasi kaikkiaan noin 6700 ihmistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme