Mainos
Mainos

Nuoret hakevat taistelukoirista statussymbolia

Koiratappelut yleistyvät nuorten yrittäessä nostaa statustaan Ison-Britannian lähiöissä. Näin väittää brittiläinen eläinsuojelujärjestö RSPCA.

Viime vuonna järjestölle ilmoitettiin 350 koiratappelua. Määrässä oli selvää kasvua, sillä edellisenä vuonna tappeluita ilmoitettiin 137 kappaletta. Vuonna 2004 ilmoitettuja tappeluita oli vain 24. Lähes kolmannes viime vuonna ilmoitetuista tappeluista liittyi nuoriin, jotka harjoittivat koiriaan tappelemaan kaduilla ja puistoissa.

Järjestön mukaan statussymbolikoirien omistaminen kasvaa hälyttävää tahtia. Lisäksi koirien käyttäminen aseena on todellinen ongelma, sillä nuoret korvaavat puukot ja aseet koirilla puolustaakseen omaa reviiriään.

Huolenaiheena on myös se, että puhe koiratappeluista luo kuvaa vaarallisista ja paholaismaisista koirista. Järjestö muistuttaa, että useimmissa tapauksissa ongelmat aiheuttaa kuitenkin omistaja, ei koira.

Koiratappelut kiellettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1835.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme