Mainos
Mainos

Nuoret mellakoivat Tukholmassa

Jopa sata nuorta mellakoi keskiviikon vastaisena yönä Tukholman Rinkebyssä. Nuoret kivittivät poliiseja ja sytyttivät koulun kerhorakennuksen tuleen. Vakavilta vammoilta kuitenkin vältyttiin.

Pelastuslaitos ei päässyt sammuttamaan paloa, koska nuoret viskoivat kivillä myös palomiehiä. Poliisin mukaan mellakoijat yrittivät sytyttää tuleen muitakin rakennuksia.

Mellakointi jatkui aina aamuyölle saakka, kunnes poliisit lopulta saivat tilanteen rauhoittumaan. Poliisi käytti nuorisojoukon rauhoittamiseen myös koiria.

Silminnäkijöiden mukaan mellakoijat riehuivat välillä aivan päättömästi rikkoen ikkunoita ja paiskoen kivillä kaikkea liikkuvaa. Poliisi epäili, että mellakoihin osallistui nuorten lisäksi rikollisryhmiä. Levottomuuksia oli myös maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Nuoret kertoivat protestoineensa poliisia vastaan. Heidän mukaansa rähinät alkoivat maanantaina, kun poliisi otti nuoren naisen kiinni koululla.

(MTV3 -STT - TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme