Mainos
Mainos

Nuori nainen selvisi kuukauden lumierämaassa – poikaystävä syöksyi kuolemaan

Tsekkiläinen turisti selvisi kuukauden vaikeissa talvioloissa uusiseelantilaisessa erämaassa, ennen kuin hänet pelastettiin, kertoo paikallinen poliisi. Nuoren naisen poikaystävä oli syöksynyt kuolemaansa.

Nainen löydettiin keskiviikkona puistonvartijan mökistä Routeburnin vaellusreitiltä, joka on 32 kilometriä pitkä ja maailmankuulu.

Tarkastaja Olaf Jensen kertoi toimittajille, että nainen toimitettiin paikalliseen sairaalaan ja hänen todettiin olevan kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikkakin järkyttynyt kokemuksestaan. Naisella oli joitakin paleltumia ja hän kärsi hypotermiasta ja muista pienemmistä vammoista.

Petollinen vaellusreitti

Tsekkiläinen nuori pariskunta oli lähtenyt heinäkuun 26. päivä vaellusreitille, jonka tavallisesti kävelee kolmessa päivässä. Pari kuitenkin eksyi, koska vaellusreittikyltit olivat hautautuneet syvälle lumeen.

Nainen oli kertonut, että kahden päivän jälkeen mies putosi jyrkästä rinteestä alas ja kuoli. Tämän jälkeen nainen vietti seuraavat kolme yötä ulkosalla jäätävissä olosuhteissa, ennen kuin hän päätyi puistonvartijan mökkiin ja murtautui sisään.

Lumivyöryjen ja talvisten ääriolosuhteiden pelossa nainen päätti jäädä mökkiin odottamaan, mikä oli Jensenin mukaan oikea päätös.

Nainen piirsi lumeen H-kirjaimen avuntarpeen merkiksi, mutta vaeltajat välttelivät aluetta huonojen sääolosuhteiden takia.

Mökissä oli radio, mutta nainen ei saanut sitä toimimaan.

Etsinnät alkoivat vasta kuukauden kuluttua

Jensenin mukaan meni lähes kuukausi, ennen kuin Tsekin konsulaatti teki hälytyksen naisesta keskiviikkona. Poliisi löysi pariskunnan auton vaellusreitin alkupäästä ja lähetti helikopterin etsimään naista.

Jensenin mukaan on hyvin epätavallista, että joku katoaa Uuden-Seelannin erämaahan näin pitkäksi aikaa ilman, että hänestä tehdään ilmoitusta.

Aluetta hallinnoiva Geoff Owen puolestaan kertoo, että naisen löytämässä mökissä oli polttopuita ja ehkä myös metsänvartijoiden jättämää ruokaa. Nainen on myös saattanut murtautua toiseen mökkiin lähistöllä löytääkseen ruokaa.

Owenin mukaan pariskunnalla kohtuullisen hyvät vaellusvarusteet, mutta he eivät olleet varautuneet kohtaamiinsa äärimmäisiin talviolosuhteisiin.

Routeburnin vaellusreitti sijtaisee Uuden-Seelannin eteläsaarella ja on listattu maan kymmenen parhaan vaellusreitin joukkoon. Se on suosittu kesäaikaan, mutta talvikaudella kesäkuusta elokuuhun olosuhteet ovat usein petolliset.

Poliisi aikoo etsiä vaellusreitillä kuolleen poikaystävän ruumiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme