Mainos
Mainos

Nuorisojoukko kateissa Huippuvuorilla

Neljän hengen nuorisojoukko on ollut kateissa Norjan Huippuvuorilla useita päiviä. Nelikko yritti jo sunnuntaina saada viranomaisiin yhteyden hätälähettimellään.

Norjaan kuuluvilla Huippuvuorilla on tehty laajoja etsintöjä neljän nuoren ihmisen jäljittämiseksi. Nuorisojoukko lähti sunnuntaina moottorikelkoilla kohti saariryhmän korkeinta vuorta Newtontoppenia, ja ryhmän odotettiin palaavan vielä samana päivänä.

Nelikolla, johon kuuluu kaksi norjalaista ja kaksi ruotsalaista opiskelijaa, oli mukanaan myös hätälähetin, joka alkoi lähettää hätäkutsua jo sunnuntaina. Vasta maanantaina viranomaisille selvisi, että kutsu tuli nuorisojoukolta. Paikalle on sen jälkeen lähetetty sekä moottorikelkkaryhmiä että helikopteri.

Kaikki yritykset päästä nuorisojoukon luokse ovat kuitenkin kilpistyneet vaikeakulkuiseen maastoon ja huonoon säähän. Moottorikelkkojen matkan pysäyttivät parinkymmenen metrin syvyiset railot jäätiköillä, kun taas helikopteri on joutunut palaamaan takaisin pääkaupunkiin Longyearbyeniin huonon sään vuoksi. Pelastusyrityksiä oli määrä jatkaa tänään.

Nuorisojoukolla tiedetään olevan kunnon varusteet yöpymistä varten, mutta esimerkiksi heidän muona- ja vesivarastoistaan ei ollut tietoa. Paikalliset viranomaiset arvelivat, että joukon moottorikelkat ovat voineet vaurioitua ja että nuoret olisivat sen jälkeen kaivautuneet lumeen odottamaan pelastajia.

Huippuvuorilla asuu noin 3000 ihmistä. Asujaimistoon kuuluu myös arviolta 2500 jääkarhua.

(MTV3-STT-NTB-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme