Mainos
Mainos

NY Times: Yhdysvaltojen presidenttikisa tiukkenee – Clinton ja Trump tasoissa

Yhdysvaltojen presidenttikisa tiukkenee. Hillary Clintonin etumatka Donald Trumpiin on haihtunut, ilmenee New York Timesin ja CBS Newsin tuoreessa mielipidemittauksessa. Sekä demokraattien Clinton että republikaanien Trump saavat lehden teettämässä kyselyssä 40 prosentin kannatuksen.

Clintonin kannatusta on nakertanut sähköpostijupakka, jonka takia hän sai toiminnastaan oikeusministeriön moitteet. Mittauksen mukaan 67 vastaajista pitää Clintonia epäluotettavana. Trumpista tätä mieltä on 62 prosenttia.

Clinton oli ulkoministerinä käyttänyt vastoin tietoturvamääräyksiä omaa sähköpostitiliään virkapostin lähettämiseen. Liittovaltion poliisi FBI tutki asiaa, mutta ei katsonut olevan perusteita asettaa Clintonia syytteeseen.

Vielä viime kuussa julkistetussa vastaavassa kyselyssä Clintonilla oli tukeva kuuden pisteen johto Trumpiin.

Kyselyn mukaan vastaajista 52 prosenttia uskoo, että Trump hoitaisi maan taloutta ja työllisyyttä paremmin. Clintonia piti parempana talousjohtajana 41 prosenttia vastanneista. Clintonin uskotaan sitä vastoin hoitavan etnisten ryhmien välisiä suhteita paremmin kuin Trumpin. Clintoniin luotti tässä 60 prosenttia, Trumpiin vain 29 prosenttia.

Kysely tehtiin 8.-12. heinäkuuta ja siihen vastasi vajaat 1400 rekisteröitynyttä äänestäjää. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme