Mainos
Mainos

NY Times: Israel pyytänyt USA:n apua iskeäkseen Iraniin

Israel on pyytänyt Yhdysvalloilta viime vuonna apua iskeäkseen Iranin ydinlaitoksia vastaan, New York Times -lehti kertoo tänään. Lehden mukaan Yhdysvaltain presidentti George W. Bush on torjunut pyynnön.

Israel on halunnut Yhdysvalloilta bunkkerien tuhoamiseen tarkoitettuja pommeja, joita se aikoi käyttää Iranin tärkeintä ydinlaitosta vastaan suunnatussa hyökkäyksessä. Israel on halunnut myös luvan lentää Irakin yli Iraniin päästäkseen, sekä välineet koneiden uudelleen tankkaamiseksi.

Bush kuitenkin on rauhoitellut Israelia kertomalla, että meneillään on uusi, salainen operaatio, jonka on tarkoitus sabotoida Iranin mahdolliset pyrkimykset kehittää ydinase.

New York Times perustaa tietonsa useiden viranomaisten ja asiantuntijoiden lausuntoihin. Operaation salaisen luonteen vuoksi kukaan heistä ei suostunut kertomaan asiasta julkisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme