Mainos
Mainos

NY Times: Kiina lopettaa ohjusten myynnin Iraniin

Kiinan hallitus on luvannut lopettaa Iranin ydinohjelmien avustamisen ja lakata myymästä meritaisteluun tarkoitettuja risteilyohjuksia Iraniin, kirjoitti The New York Times -lehti tänään.

Lehden haastatteleman amerikkalaisvirkamiehen mukaan lupauksen ohjusten myynnin lopettamisesta on antanut Kiinan ulkoministeri Qian Qichen Yhdysvaltain ulkoministerille Madeleine Albrightille. Jos Yhdysvallat ja Kiina pääsevät yhteisymmärrykseen Kiinan aseidenmyynnin rajoittamisesta kolmansiin maihin, presidentti Bill Clinton saattaa sallia amerikkalaisen ydinvoimalatekniikan myynnin Kiinaan.

Clinton ja Kiinan presidentti Jiang Zemin tapaavat huippukokouksessa Washingtonissa tämän kuun lopussa. Aiemmin on arveltu, että huippukokouksen yhteydessä voitaisiin päästä sopimukseen miljardien dollarien arvoisista ydinvoimalatekniikkakaupoista. Yhdysvaltain mukaan kiinalaiset ohjukset Iranissa ovat uhka Persianlahden merenkululle.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme