Mainos
Mainos

NY Times: USA:ssa radioaktiivinen vesivuoto

Exelon -yhtymän mukaan kolmen reaktorin päästöt eivät ole aiheuttaneet vakavaa terveysuhkaa. Ydinvoimalaan kriittisesti suhtautuvan tutkijajärjestön mukaan taas matala-aktiivista tritiumia on karannut maastoon useista voimaloista jo vuosien ajan.

Yhdysvalloissa useista ydinreaktoreita on valunut maaperään radioaktiivista vettä, kertoi New York Times -sanomalehti.

Exelon-yhtymä on kertonut, että kolmesta sen reaktorista on päässyt ympäristöön matala-aktiivista tritiumia. Päästöt eivät ole levinneet laajalle eivätkä aiheuta vakavaa terveysuhkaa. Voimaloiden lähiasutusten kaivovesiä ne ovat kuitenkin pilanneet. Illinoisin osavaltiossa syyttäjä vaatii oikeusteitse yhtiötä järjestämään vuodoista kärsineiden asukkaiden vesihuollon.

Ydinvoimaan kriittisesti suhtautuvan Union of Concerned Scientists -tutkijajärjestön mukaan tritiumia on karannut maastoon ainakin seitsemästä voimalasta kymmenen vuoden aikana. Järjestö peräänkuuluttaa järjestelmällistä selvitystä, jotta vuodot saataisiin kuriin.

Moni maan ydinvoimaloista on rakennettu jo 1970-luvulla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme