Mainos
Mainos

NYT: Syyriaan virtaa aseita Irakin kautta

Sisällissotaa käyvälle Syyrian hallitukselle virtaa yhä aseita Irakin ilmatilan kautta, kertoo New York Times -lehti. Lehden mukaan amerikkalaiset ovat epäonnistuneet yrityksissään pysäyttää asekuljetukset, koska Irak on haluton tarkistamaan lentokoneiden lasteja.

Irakin ilmatila on lehden mukaan nykyisin pääreitti, kun Iran toimittaa Syyrian presidentille Bashar al-Assadille muun muassa raketteja, panssarintorjuntaohjuksia ja sinkoja.

Amerikkalaislähteiden mukaan presidentti Barack Obaman hallinto on pettynyt siihen, ettei se ole onnistunut painostamaan Irakia koneiden yllätystarkistuksiin. Pikemminkin Iran näyttäisi saavan etukäteen vinkin irakilaisilta, jos tarkistuksia joskus tehdään.

New York Times kertoo lisäksi tiedustelulähteitä lainaten, että Syyrian kemiallisten aseiden varastopaikoilla on näkynyt viime aikoina epätavallista liikettä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme