Mainos
Mainos

Obama Afrikan-vierailuistaan: "Jos nimesi on Barack Obama, se on kai ymmärrettävää"

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on aloittanut ensimmäisen virallisen vierailunsa presidenttinä Keniassa. Obamaa on odotettu Keniaan jo kauan, koska hänen isänsä on syntynyt Keniassa.  

Vierailu on kuitenkin viivästynyt, koska Kansainvälisen rikostuomioistuin ICC on tutkinut maan presidentti Uhuru Kenyattan toimia vaalien jälkeisten väkivaltaisuuksien yhteydessä vuosina 2007-2008. Syytteistä luovuttiin viime vuonna.  

Obamaa oli Nairobin kansainvälisellä lentokentällä vastassa Kenian presidentti Uhuru Kenyatta.  

Presidentti Kenyatta kommentoi muutama päivä ennen Obaman vierailua haluavansa keskustella turvallisuus- ja talousyhteistyön lisäämisestä maiden välillä. Obama itse oli vierailua edeltävänä päivänä myönteinen vierailun suhteen.   

-Huolimatta monista haasteista Afrikka on uskomattoman dynaaminen paikka ja sen markkinat kasvavat nopeasti, Obama kommentoi.   

Obaman vierailu Keniassa kestää kolme päivää. Sen jälkeen hänen on määrä matkustaa Etiopiaan. Kenian ja Etiopian vierailuiden jälkeen Obamasta tulee eniten Afrikan-vierailuja tehnyt Yhdysvaltain presidentti.   

-Jos nimesi on Barack Obama, se on kai ymmärrettävää, Obama vitsaili ennen lähtöään Keniaan.

Vierailua sävyttävät massiiviset turvatoimet. Joitakin Nairobin osia on suljettu samoin kuin ilmatila Obaman koneen laskeutuessa lentokentälle.

Eniten huolta aiheuttaa somalialainen äärijärjestö al-Shabaab, joka on tehnyt Keniassa terrori-iskuja. Terroristit hyökkäsivät muun muassa nairobilaiseen Westgaten ostoskeskukseen lähes kaksi vuotta sitten, jolloin 67 ihmistä sai surmansa.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme