Mainos
Mainos

Obama aikoo korostaa työpaikkojen luomista puheessaan kansakunnan tilasta

Presidentti Barack Obama haluaa niin demokraatit kuin republikaanitkin mukaan nostamaan Yhdysvallat talouslamasta ja luomaan maahan uusia työpaikkoja. Näitä asioita hän tulee korostamaan tärkeäksi luonnehditussa maan tilaa käsittelevässä puheessaan tiistaina.

- Pääasiani on turvata kilpailukykymme, että luomme työpaikkoja myös tulevaisuudessa - se on puheeni pääkohta, hän kertoi nettivideossaan.

Vaikka talous onkin jo pikku hiljaa nousemassa jaloilleen, on työttömyys edelleen varsin korkea eli 9,4 prosenttia. Obaman mukaan talouskasvua onkin suojeltava, vaikka tarvetta säästökuurille on yhä.

- Kykenemme siihen, jos työskentelemme yhdessä kansakuntana - republikaaneina, demokraatteina, riippumattomina - niin kauan kuin keskitymme siihen, mikä sitoo meitä yhtenä kansana, Obama sanoi.

Presidentin uskotaan puheessaan myös puolustavan ajamaansa terveydenhuoltouudistusta sekä vakuuttavan, että amerikkalaisjoukot vedetään Irakista tämän vuoden loppuun mennessä.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme