Mainos
Mainos

Obama antoi kipinän taistoon aidsia vastaan taudin vuosipäivänä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kannustaa entistä ponnekkaampaan taisteluun hi-viruksen nitistämiseksi. Tautia havaittiin ensimmäisen kerran tasan 30 vuotta sitten.

-Meidän on omistauduttava uudelleen tämän pandemian päättämiseksi tässä maassa ja ympäri maailmaa samalla, kun muistamme hi-virukselle ja aidsille menettämiämme ihmisiä, Obama sanoi eilen.

Yhdysvaltojen viime vuonna julkistaman ohjelman tavoite on vähentää uusien hiv-tartuntojen määrää neljänneksellä seuraavan viiden vuoden aikana.

Tavoitteena on myös kehittää viruksen saaneiden ihmisten hoidon laatua. Viime vuosina hi-viruksen kantajien elinikää on kyetty pidentämään huomattavasti lääkityksen kehitettyä.

Hi-viruksen aiheuttamaan aidsiin on kuollut lähes 600 000 ihmistä pelkästään Yhdysvalloissa. Noin 1,1 miljoonaa maan asukasta kantaa virusta.

Maailmanlaajuisesti virusta kantaa kymmeniä miljoonia ihmisiä, ja siihen on kuollut ainakin 25 miljoonaa. Pahin hiv-tilanne on Saharan eteläpuolisessa Afrikassa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme