Mainos
Mainos

Obama huolestui brexitin vaikutuksista talouskasvuun ja piikitteli Trumpia

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoo olevansa huolissaan Britannian EU-eron mahdollisista pitkäaikaisista vaikutuksista maailmantalouteen. 

Barack Obaman mielestä brexit saattaa vähentää sijoituksia Britanniaan ja Eurooppaan. Hän pitää tilannetta huolestuttavana, koska maailmantalouden kasvuluvut olivat jo ennestään heikkoja. 

Presidentti painotti, että nyt täytyy pitää huolta kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden toimivuudesta. 

Obama kuului Britannian EU-jäsenyyden kannattajiin.  

Obama moitti sisäänpäinkääntyneisyyden ilmapiiriä 

Obama varoittaa myös, että sisäänpäinkääntyneisyys on väärä tapa vastata globalisaation mukanaan tuomiin huoliin. 

Obama sanoi, ettei globaalissa yhtenäistaloudessa ole järkevää yrittää eristäytyä muusta maailmasta. Kommentti oli selvä piikki republikaanien Donald Trumpin suuntaan, joka on uhannut vetää Yhdysvallat pois Pohjois-Amerikan vapaakauppasopimuksesta, jos hänet valitaan presidentiksi.  

Obama puhui eilen Ottawassa Pohjois-Amerikan johtajien tapaamisessa, jossa hän keskusteli Kanadan pääministerin Justin Trudeaun ja Meksikon presidentin Enrique Pena Nieton kanssa.  

Yhdysvallat allekirjoitti sopimuksen Kanadan ja Meksikon kanssa vuonna 1994.

Trump on ottanut meksikolaiset hampaisiinsa, kun hän on uhannut rakentaa muurin maiden välille. Obaman mielestä Yhdysvaltojen pitää sen sijaan syventää yhteistyötään Meksikon kanssa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot