Mainos
Mainos

Obama isännöi viimeistä kirjeenvaihtajapäivällistä – vitsaili seurailijaehdokkaistaan ja itsestään

Presidentti Barack Obama on esiintynyt virkakautensa viimeisillä kirjeenvaihtajapäivällisillä Valkoisessa talossa. Perinteiseen tapaan presidentti piti puheen, jossa hän vitsaili sekä poliitikkojen että median kustannuksella.

Erityishuomiota saivat presidenttiehdokkuuden tavoittelijat sekä demokraattien että republikaanien riveissä. 

Republikaanien Donald Trump ei ollut paikalla. New York Timesin mukaan Obama ei voinut olla ihmettelemättä, miten huomiota rakastava miljardööri saattoi jättää päivälliset väliin. 

–Täällä on sali täynnä toimittajia, julkkiksia, kameroita ja silti hän sanoi ei. Ovatko nämä päivälliset liian mauttomat The Donaldille (Trumpin lempinimi)?

Obaman mukaan Trumpilla on ulkopoliittista kokemusta, koska hän on viettänyt vuosia tavaten maailman johtajia. 

– Miss Ruotsin, Miss Argentiinan ja Miss Azerbaidzhanin.


Demokraattien Bernie Sandersia Obama kutsui "toveriksi". Hän naljaili Hillary Clintonille verraten tätä ikääntyvään sukulaistätiin, joka yrittää opetella Facebookin käyttöä.  

Obama vitsaili myös omasta ikääntymisestään ja sanoi tuntevansa olonsa paljon vanhemmaksi kuin ensimmäisen virkakautensa alussa. 

– Hillary kysyi aikanaan, olisinko valmis ottamaan vastaan puheluita aamukolmelta. Nykyään olen siihen aikaan hereillä joka tapauksessa, koska minun on mentävä vessaan. 

Presidentti lopetti esityksensä pudottamalla mikrofonin ja sanoilla "Obama out".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme