Mainos
Mainos

Obama ja Cameron: Kemialliset aseet johtaisivat vakaviin vastatoimiin

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on tavannut maan turvallisuusviranomaisia pohtiakseen, miten maan pitäisi edetä Syyrian konfliktin kanssa. Valkoinen talo ilmoitti Obaman saaneen selvityksen erilaisista vaihtoehdoista, joita ei kuitenkaan esitelty julkisuudessa tarkemmin.

Obaman kerrottiin keskustelleen Syyrian tilanteesta myös Britannian pääministerin David Cameronin kanssa. Molemmat johtajat ilmaisivat syvän huolensa jatkuvasti kasvavista epäilyksistä, joiden mukaan siviilejä vastaan on hyökätty kemiallisin asein, kertoo Cameronin edustaja.

Valkoisen talon mukaan Obama ja Cameron aikovat keskustella kansainvälisen yhteisön mahdollisista toimista epäilyihin liittyen. Obama ja Cameron ovat ilmoittaneet, että kemiallisten aseiden merkittävä käyttö Syyriassa johtaisi vakaviin vastatoimiin, Cameronin edustaja sanoo.

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry keskusteli Syyrian ulkoministerin kanssa päivä väitetyn iskun jälkeen, kertoo yhdysvaltalaisviranomaine. Kerry sanoi, että jos Syyrian hallituksella ei ollut salattavaa, sen olisi pitänyt sallia pääsy tapahtumapaikalle.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme