Mainos
Mainos

Obama ja McCain kiistelivät taloudesta, Venäjästä ja Irakista

Yhdysvaltain presidenttiehdokkaat, senaattorit Barack Obama ja John McCain ovat ottaneet yhteen ensi kertaa televisioidussa vaaliväittelyssä.

Oxfordissa pidetyn viimeöisen debatin teemana piti alunperin olla ulko -ja turvallisuuspolitiikka, mutta viime päivien taloustapahtumien vuoksi väittelyn aluksi puhuttiin pankkikriisistä.

Molemmat ehdokkaat sanoivat väittelyssä tukevansa roskapankkisopua, mutta Obama painotti haluavansa nähdä ensin valmiin lakitekstin. Molemmat vaativat lakiin valtion valvontaa ja veronmaksajien suojelua.

Molemmat tuomitsivat myös Venäjän toimet Georgiassa ja toivottivat Georgian tervetulleeksi Natoon. John McCain moitti Venäjä kovin sanoin vallanhalusta.

Obama vetäisi joukot Irakista - McCain ei

Obama totesi puolestaan, että Yhdysvaltain on mietittävä uudelleen lähestymistapansa Venäjään.

Ehdokkaat olivat selvästi eri mieltä Irakista. Obama haluaa joukot kotiin puolentoista vuoden sisällä. John McCainin mukaan sodassa ollaan voitolla ja sen jatkaminen on välttämätöntä. Obama painotti puolestaan joukkojen lisäyksen tarvetta Afganistanissa.

McCain moitti Obaman aikeita istua neuvottelupöytään Yhdysvaltain vihollisten kanssa ilman ennakkoehtoja. Hän piti sitä lapsellisena ja vastuuttomana.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme