Mainos
Mainos

Obama ja Putin tapasivat: Putin piti tiedotustilaisuuden yksin

Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin tapaaminen New Yorkissa jatkui melkein kaksi tuntia. Presidentit neuvottelivat kunnolla ensi kertaa sitten vuoden 2013.

Jo ennen neuvotteluita valtionjohtajien käyttäytymistä seurattiin tarkkaan. Venäläistiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa huomio kiinnittyi jokaiseen kättelyyn sekä siihen, että presidentit kilistelivät lasejaan keskenään lounaalla Ban Ki Moonin puheen jälkeen.

Huomiota herättävää oli erityisesti se, että alunperin 50-minuuttisiksi suunniteltu tapaaminen venyi yli puolitoistatuntiseksi.

Suljettujen ovien takana käydyn keskustelun jälkeen Putin piti tiedotustilaisuuden – yksin.

Putin kertoi lehdistölle neuvotteluiden olleen “yllättävän avoimet”, ja että vaikka maiden kahdenväliset suhteet ovat heikot, Moskova on valmis niitä työstämään.

Venäläismediat kiinnittivätkin huomiota siihen, että presidenttien vielä osallistuessa samaan juhlatilaisuuteen neuvotteluiden jälkeen, he kilistivät jälleen lasejaan. Putin hymyili, Obama ei.

Selvyyttä Syyrian strategiaan?

Neuvotteluiden jälkeen Putin valotti myös vähän Venäjän Syyrian-strategiaa, joka vielä presidentin YK-istunnossa pitämän puheen jälkeen jäi epäselväksi.

– Minkäänlaiset maaoperaatiot tai Venäjän maavoimien osallistuminen sotaan ei tule kuuloonkaan, Putin totesi. Hän kuitenkin lisäsi, että Venäjä voisi osallistua ilmaiskuihin maassa.

– Mitä tulee osallistumiseemme, me harkitsemme sitä sulkematta pois mitään, mutta jos toimimme, teemme sen vain täysin kansainvälisten lakien mukaisesti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme