Mainos
Mainos

Obama julkistaa ulkomaan matkansa pian

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkaan Barack Obaman Valkoisen talon vaalikampanja kertoi eilen, että se suunnittelee julkistavansa pian Obaman rapakon taakse suuntautuvat vierailut.

Uteluihin mahdollisista vierailuista Irakiin, Afganistaniin, Aasiaan ja Europpaan vaalikampanjan johtaja David Plouffe kommentoi välttelevästi.

- Kerromme lähipäivinä lisätietoa matkoista. Nyt ei ole vielä sen aika.

Normaalisti Yhdysvaltojen korkean profiilin virkamiesten matkoista Irakiin ja Afganistaniin ei kerrota ennakolta turvallisuussyistä.

Obama, joka haluaisi Yhdysvaltojen sotajoukkojen vetäytyvän Irakista ja sotilaallisten resurssien suuntaamista Afganistaniin, sanoi viikko sitten suunnittelevansa vierailua kumpaankin valtioon ennen marraskuussa tapahtuvaa presidentin valintaa.

Obama on ollut kilpakumppaninsa, republikaanien presidenttiehdokkaan John McCainin tulituksen kohteena, koska Obama on vieraillut Irakissa vain kerran, tammikuussa 2006.

Senaattori McCain, joka on ollut Irakissa kahdeksan kertaa, sanoo että Yhdysvaltojen sotilaallinen voima Irakissa työskentelee hyvin, ja että Obaman suunnitelmat vetää lähes kaikki sotajoukot pois hänen ensimmäisenä virkavuonnaan laukaisisi maassa kaaoksen ja kansanmurhan.

McCain piti viime perjantaina puheen Kanadassa ja ensi viikolla hän suuntaa Kolumbiaan keskustelemaan kaupankäynnistä ja terrorismista maan presidentin Alvaro Uriben kanssa.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme