Mainos
Mainos

Obama kannattaa aselakien kiristystä

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama toivoo, että maassa otettaisiin taas käyttöön puoliautomaattiaseiden myyntiä rajoittava laki, kertoo Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney. Carneyn mukaan presidentti tukee demokraattien senaattorin päätöstä ehdottaa lakimuutosta kongressissa.

Obama on vaalikampanjoissaan lupaillut kiristää aseiden myyntiä, mutta tähän mennessä hän ei ole juurikaan puuttunut asiaan.

Puoliauttomaattiaseiden myyntiä rajoittava laki oli voimassa kymmenen vuotta, 1994–2004. Obaman edeltäjän, republikaaninen George W. Bushin aikana laki kuitenkin kumottiin.

Keskustelu aselaista ryöpsähti Yhdysvalloissa viimeviikkoisen kouluampumisen jälkeen. Perjantaina Connecticutissa Newtonissa kuoli 20 lasta ja kahdeksan aikuista, kun ampuja hyökkäsi Sandy Hookin peruskouluun.

Kansallinen kiväärijärjestö NRA pahoitteli tänään Newtonin kouluampumista. Järjestö on merkittävä lobbaaja, ja puoliautomaattiaseiden myynnin kieltävä laki purettiin aikoinaan sen painostuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme