Mainos
Mainos

Obama kiistää Puolan presidentin puheet ohjuskilvestä

Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama kiistää neuvonantajansa välityksellä Puolan presidentin Lech Kaczynskin puheet Eurooppaan kaavaillusta ohjuspuolustushankkeesta.

Kaczynski kertoi aiemmin tänään, että Itä-Eurooppaan kaavaillun ohjuspuolustushankkeen jatkosta oli sovittu puhelinkeskustelussa Obaman kanssa.

Kaczynskin tiedotteen mukaan Obama painotti Puolan ja Yhdysvaltain strategista kumppanuutta puhelinkeskustelussaan Kaczynskin kanssa.

- Hän sanoi lisäksi, että ohjuspuolustushanketta on tarkoitus jatkaa, kerrottiin tiedotteessa.

Yhdysvaltain tarkoituksena on sijoittaa Puolaan kymmenen torjuntaohjusta ja Tshekkiin tutka-asema vuosien 2011-2013 aikana. Järjestelmällä Yhdysvallat sanoo suojautuvansa niin sanotuilta roistovaltioilta.

Venäjä on moittinut suunnitelmaa kiivaasti ja pitää sitä turvallisuusuhkana. Maa on uhannut suunnata omia aseitaan ohjuskilpijärjestelmää vastaan ja sijoittaa vastalauseeksi lyhyen kantaman ohjuksiaan Kaliningradiin.

Yhdysvallat ja Venäjä aikovat lähiviikkojen aikana neuvotella kiistan ratkaisemisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme