Mainos
Mainos

Obama kutsui sankarilentäjän virkaanastujaisiinsa

Yhdysvaltain tuleva presidentti Barack Obama on kutsunut huomisiin virkaanastujaisiinsa myös lentokapteeni Chesley Sullenbergerin, joka teki onnistuneen pakkolaskun New Yorkin Hudsonjokeen torstaina.

Sullenbergeriä on kohdeltu turman jälkeen kansallissankarina, sillä hän onnistui pelastamaan kaikki koneen yli 150 matkustajaa. Kone oli hetkeä aikaisemmin osunut lintuparveen, jonka seurauksena molemmat moottorit olivat lakanneet toimimasta.

Myös Sullenbergerin vaimo ja tyttäret saapuvat itärannikolle presidentin virkaanastujaisiin. Perhe on koolla ensimmäistä kertaa sitten torstain tapahtumien.

- Lorrie ja tyttäret haluavat nähdä isänsä. Heille on tärkeää päästä halaamaan ja pitelemään hänestä, totesi Sullenbergerin kotikaupungin Danvillen pormestari Newell Arnerich Bay City News -uutistoimistolle.

Arvioiden mukaan Obaman virkaanastujaisia seuraa paikan päällä Washingtonissa ainakin kaksi miljoonaa ihmistä. Sullenbergeriä puolestaan juhlitaan Danvillessä tulevana viikonloppuna.

MTV3 esittää Obaman virkaanastujaiset suorana nettilähetyksenä tiistaina!

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme