Mainos
Mainos

Obama lehdistötilaisuudessa: Viro ei koskaan jää yksin

Presidentit Barack Obama ja Toomas Hendrik Ilves keskittyivät tapaamisessaan keskustelemaan Ukrainan sodasta ja maiden välisestä yhteistyöstä.

Obama kiitteleekin Viroa esimerkillisestä yhteistyöstä.

– Viro on rakentanut modernin yhteiskunnan kylmän sodan jälkeen. Viro on malli-liittolainen, maa on osoittanut rohkeutta monissa Nato-operaatiossa, kuten Afganistanissa.

– Viro ei koskaan jää yksin, pidämme kiinni lupauksestamme, Obama kuvailee puheessaan.

Obaman mukaan jokaisen Nato-liittolaisen on tärkeää kantaa osansa yhteistyöstä. Viro on hänen mukaansa esimerkiksi kärkipaikalla kyberuhan torjunnassa.

– Virolla ja Yhdysvalloilla on lukuisia samankaltaisia mielenkiinnonkohteita ja voimme jatkaa yhteistyötä. Presidentti Ilves on toiminut vahvana äänenä sekä Natossa että EU:ssa, presidentti Barack Obama sanoo.

Turvallisuus yksi pääteemoista

Presidentti Toomas Hendrik Ilves pitää Obaman vierailua tärkeänä Virolle. Tärkeimpänä keskustelunaiheena Ilves pitää turvallisuuskysymystä.

– Ukraina on varmasti jokaisen mielessä. Konflikti on vakavoitunut ja levinnyt. EU ja Nato ovat valmiita tekemään suurempia tekoja, sillä Venäjän toimet Itä-Ukrainassa ovat väärin, Ilves sanoo.

– Kansainvälisen yhteisön on tuettava Ukrainan taloutta. Tässä vaiheessa on liian aikaista arvioida tulitauon merkitystä, Obama toteaa.

Ilves myös toivoi, että presidenttien Vladimir Putinin ja Petro Poroshenkon ilmoittama tulitauko säilyy.

RIA Novosti kuitenkin uutisoi hetki sitten, että Venäjä kiistää tulitauon, koska Venäjä ei ole osapuolena Ukrainan konfliktissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme