Mainos
Mainos

Obama Libyan verenvuodatuksesta: Törkeää

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Libyan mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen on törkeää ja rikkoo kansainvälisiä normeja.

Obama on määrännyt hallintonsa valmisteltavaksi laajan suunnitelman vaihtoehdoista, joilla kriisi voitaisiin ratkaista.

Obama piti Libyan tilannetta käsittelevän puheen puolenyön jälkeen Suomen aikaa. Kyseessä oli hänen ensimmäinen julkinen puheensa Libyan tilanteesta.

- On välttämätöntä, että kaikki maat puhuvat samalla äänellä, Obama sanoi.

Obama jätti kuitenkin toistaiseksi mainitsematta konkreettiset pakotteet, joilla Libyan kärjistynyttä tilannetta voitaisiin rauhoittaa. Hän ei myöskään vaatinut Muammar Gaddafin eroa.

Obama sanoi lähettävänsä Yhdysvaltain ulkoministerin Hillary Clintonin Genovaan tapaamaan YK:n ihmisoikeusneuvoston jäseniä. Clintonin on määrä keskustella Libyan tilanteesta myös liittoutuneiden maiden ulkoministerien kanssa.

Presidentti Obamaa on arvosteltu siitä, että hän ei ole aiemmin ottanut kantaa Libyan tilanteeseen. Lausuntoa viivästeltiin niin kauan, että kaikki amerikkalaiset saatiin evakuoitua väkivaltaisesta Libyasta.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme