Mainos
Mainos

Obama lupaa apua Venäjälle

Yhdysvallat tarjoaa Venäjälle apua Moskovan metroiskujen tekijöiden saattamiseksi oikeuden eteen.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama soitti venäläiselle kollegalleen Dmitri Medvedeville ja lupasi, että Yhdysvallat on valmis yhteistyöhön Venäjän kanssa terroristien kiinni saamiseksi.

Moskovan metron kahdessa itsemurhaiskussa sai surmansa ainakin 38 ihmistä. Obama on esittänyt osanottonsa uhrien läheisille.

Useat muutkin maat ovat ilmaisseet tukensa Venäjälle ja tuominneet iskut jyrkästi. Muun muassa EU-presidentti Herman Van Rompuy välitti viestissään Medvedeville unionimaiden surunvalittelut. Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen tuomitsi niin ikään iskut ja sanoi Naton tekevän Venäjän kanssa yhteistyötä taistelussa kansainvälistä terrorismia vastaan.

Myös Suomen valtionjohto esitti eilen surunvalittelunsa Venäjälle. Presidentti Tarja Halonen, pääministeri Matti Vanhanen ja ulkoministeri Alexander Stubb ilmaisivat sähkeissään syvän osanottonsa uhrien omaisille ja muille, joita iskut koskettivat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme