Mainos
Mainos

Obama kieltää liittolaismaiden johtajien vakoilun

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on ilmoittanut uudistuksista kansallisen turvallisuusviraston NSA:n toimintaan. Tietojenkeruu jatkuu, mutta viraston oikeuksia rajoitetaan. 

Obama lupasi tärkeäksi luonnehditussa puheessaan, että Yhdysvallat ei vakoile läheisten liittolaismaiden johtajia ja hallitusten päämiehiä. Amerikkalaisen hallituslähteen mukaan tämä koskee kymmeniä maita.

Paljastukset Yhdysvaltain harjoittamasta salakuuntelusta ovat suututtaneet muun muassa Saksan liittokanslerin Angela Merkelin.

Myös viraston keräämien puhelintietomassojen säilytykseen on tulossa muutoksia. Obaman mukaan hallinnon ei tule säilyttää näitä tietoja.

Edward Snowdenin vuotamista asiakirjoista on käynyt ilmi, että NSA kerää tietoja satojen miljoonien ihmisten puhelin- ja muusta tietoliikenteestä eri puolilla maailmaa.

Obama tähtäsi selvästi puheessaan kompromissiin erilaisten odotusten ristipaineessa. Hän pyrki vakuuttamaan sekä amerikkalaisille että muulle maailmalle, että Yhdysvallat ottaa tosissaan huolet kansalaisten tietoturvasta. Rauhoiteltavana oli myös toinen ääripää, jonka mukaan maan turvallisuus on edelleen taattava. 


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot