Mainos
Mainos

Obama määräsi liput puolitankoon Mandelan kunniaksi – yksi poliisiasema kieltäytyy laskemasta

Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa sheriffi on kieltäytynyt laskemasta lippua puolitankoon Nelson Mandelan kunniaksi.

Presidentti Barack Obama antoi Mandelan kuoleman jälkeen määräyksen laskea liput puolitankoon kaikissa julkisissa rakennuksissa ja instituutioissa Mandelan muistamiseksi. Lippujen on määrä olla puolitangossa maanantailtaan saakka.*

Pickensin Sheriffi Rick Clark on kuitenkin todennut, että lippuja ei tulla laskemaan heidän poliisiasemallaan. Tapauksesta uutisoi CNN.

– Tämä on vain minun yksinkertainen mielipiteeni, mutta lippu tulisi laskea puolitankoon vain amerikkalaisille, jotka ovat uhrautuneet maansa puolesta, Clark kertoi CNN:n yhteistyökanavan WHNS:n haastattelussa.

Clarkin mukaan Nelson Mandelaa varten lippu tulee laskea Yhdysvaltain Etelä-Afrikan lähetystössä, ei Yhdysvalloissa.

Lippujen laskeminen puolitankoon Yhdysvalloissa ulkomaisten merkkihenkilöiden muistoksi on harvinaista, muttei ennenkuulumatonta. 

George W. Bush määräsi liput puolitankoon Paavi Johannes Paavali II:n muistoksi kahdeksan vuotta sitten. Bill Clinton määräsi puolestaan liput puolitankoon, kun Israelin entinen pääministeri Jitzhak Rabin salamurhattiin 90-luvulla. Aiemmin tänä vuonna kuollut Margaret Thatcher jäi kuitenkin ilman kunniaa.

Presidentin määräys lippujen laskemisesta puolitankoon on vain ohjeellinen. Määräyksen noudattamatta jättämisestä ei rangaista.

* korjattu tietoa siitä, mihin saakka lippujen tulisi olla laskettuna puolitankoon


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme