Mainos
Mainos

Obama myönsi USA:n miehittämättömien koneiden iskut Pakistanissa

Yhdysvaltain johto on ensimmäistä kertaa virallisesti myöntänyt, että maa käyttää miehittämättömiä lentokoneita iskuihin Talebania ja al-Qaidaa vastaan Pakistanissa. Presidentti Barack Obama vahvisti asian maanantaina antamassaan haastattelussa.

– Monet näistä iskuista on tehty Pakistanin heimoalueilla. Suurimmaksi osaksi ne ovat olleet täsmäiskuja al-Qaidaa ja sen kumppaneita vastaan ja olemme noudattaneet suurta huolellisuutta niiden tekemisessä, Obama sanoi.

Yhdysvallat katsoo, että heimoalue toimii turvapaikkana Taleban-taistelijoille ja al-Qaidan terroristeille. Uutistoimisto AFP:n mukaan alueelle tehtiin 64 Yhdysvaltain ohjusiskua viime vuonna ja 101 vuonna 2010. Riippumattomat tutkimuslaitokset laskevat iskujen uhrien määräksi 1700-2700.

Miehittämättömien koneiden käyttöä on viime vuosina laajennettu huomattavasti samalla kun Yhdysvallat valmistautuu vetäytymään Afganistanista.

Valkoinen talo ei ole kommentoinut Obaman lausuntoa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme